Vi vejer alle vogne

Dato: 21- 05- 2021

Nu og fremover kender du den præcise vægt på din autocamper, når du køber den hos Autocamp. Vi har indkøbt en vægt og vejet alle vogne i vores udstilling.

“Ingen af vores kunder skal køre fra Låsby i deres nye autocamper uden at kende vognens vægt. Det giver dem en tryghed, og samtidig slipper de for at køre rundt og lede efter en åben korn- og foderstofforretning med en ledig vægt”, siger salgschef Lasse Petersen.

I en række Facebookgrupper for autocampister er vognenes vægt og vægtoverskridelse jævnligt til debat. Nogle ynder at pege fingre af forhandlerne for ikke at have styr på vognenes vægt i salgssituationen.

“Hos Autocamp går vi op i vores kunders sikkerhed. Derfor bliver alle vogne vejet nu og fremover. Al skiltning af en autocampers vægt i udstillingen og på vores website kan du regne med”, siger Lasse.

Hvad vejer din vogn fuldt udrustet?
De fleste køber en vogn til lille kørekort med en totalvægt på maksimalt 3.500 kg. Men ét er autocamperens basisvægt som oplyst af fabrikken. Noget andet er vægten, når camperen er blevet udstyret efter kundens ønsker.

“Når vi bestiller en ny autocamper for en kunde, har vi  lommeregneren flittigt i brug. Hvad vejer vognen fra fabrikken? Hvor mange kg er der tilbage til det ekstraudstyr, som vores kunde ønsker sig mest?”, siger Lasse.

Automatgear? Større motor? Alde-varme? Blot for at nævne nogle af de ting, der skal indbygges i vognen på fabrikken.

Vores kunder kender vognens vægt
Når vognen bliver leveret til Autocamp, går teknikere i gang med at montere og installere det ekstraudstyr, som kunden har bestilt: Et ekstra bodelsbatteri, en inverter, markise, cykelholder, tv-antenne, solceller, aircondition og måske hydrauliske støtteben.

“I den proces stiger vægten en del. Og derfor er vores nye vægt en ekstra sikkerhed for vores kunder, så de kender vognens vægt, når de kører den hjem fra Låsby,” siger salgschefen.

Vognens vægt svinger noget
Inden man drager ud på sin første tur i en autocamper under 3.500 kg, skal man lære at begrænse sig og kun medtage det nødvendige. Det kan kræve fravalg af tunge løsninger, og man skal virkelig overveje, hvad der skal med i vognen allerede fra 2 personer og op.

Du bør selvfølgelig kende din vogns reelle køreklare vægt, men du ved også, at den bliver påvirket af, om du har 1 eller 2 fyldte gasflasker med. Om du har fyldt lidt eller meget friskvand på. Om dieseltanken er fuld eller halvfuld, og om køleskab og fryser er fyldt.

Har du pakket til en weekend eller til en månedlang rejse? Hvor meget camping- og fritidsudstyr er der behov for? Det kan betyde, at du er tæt på eller over de tilladte 3.500 kg. Og det kan bevirke, at du ikke har frivægt til at købe specialiteter, vin og øl med hjem fra udlandet.

Flere køber større campere
I de senere år er garagerne vokset i mange autocampere, så man har plads til meget mere udstyr. Men igen bliver vægten en udfordring for de fleste. I langt de fleste campere er der færre kilo til rådighed, end man kunne ønske sig.

Derfor vælger en del af Autocamps kunder at købe en autocamper, der kræver stort kørekort. Herved slipper de for at tænke på vægten af alt det, de vil have med på deres rejser. Det åbner desuden for en række nye muligheder, hvis man fx vil have tungt udstyr som motorcykel, scooter eller dykkerudstyr med i garagen.

 

Salgschef Lasse Petersen er hoppet på vægten, som alle vores campere bliver vejet på

Salgschef Lasse Petersen er hoppet på vægten, som alle vores campere bliver vejet på

Camperen bliver kørt på vægten.

Camperen bliver kørt på vægten.

Forakslen bliver vejet, når chaufføren er ude af vognen. Derefter bagakslen.

Forakslen bliver vejet, når chaufføren er ude af vognen. Derefter bagakslen.

Tallene fra for- og bagaksel bliver lagt sammen og sammenholdt med vognens papirer.

Tallene fra for- og bagaksel bliver lagt sammen og sammenholdt med vognens papirer.