7 gode grunde til at købe en autocamper

Dato: 04- 03- 2021

Du får frihed, et rullende hotel, glade børn, udeliv og aktiv ferie, kan fricampe, overnatte på vingårde og holde sikker ferie

 

1. Du får maksimal frihed

Hvordan er vejret? Hvad har vi lyst til at opleve i dag? Hvor skal vi spise i aften? Din ferie bliver fleksibel i en autocamper, og du får frihed til at vælge, lige hvad der passer dig i nuet.

Du bestemmer farten, for du har alt med dig: Et behageligt køretøj med dejlige senge, køkken med stort køleskab, bad og toilet, siddegruppe. Mærker du træthed? Hold ind og tag en lur. Mærker I sult, så smør et par madder. I slipper for at stå i kø på rastepladser efter mad, drikke og toiletter.

På en kør-selv-ferie bliver autocamperen dit rullende hotel. I har sikkert planlagt en rute med nogle mål undervejs, men det er let at ændre på, hvis vejret er bedre et par timers kørsel mod syd.

Hvilken udsigt vil vi have til vores frokost?

Hold ferie i dit eget tempo. Tag dig en slapper, når du vil.

Hold ferie i dit eget tempo. Tag dig en slapper, når du vil.


 

Rejs med stil i dit rullende hotel og slip for ind- og udtjekning.

Rejs med stil i dit rullende hotel og slip for ind- og udtjekning.

2. Din camper er dit hotel

På en kør-selv-ferie i bil skal I tjekke ind og ud af hoteller en del gange. I en  autocamper flytter I ind én gang for alle, og så er det rullende hotelværelse klar til afgang.

Du ved, hvor du har dit tøj og dine sko i camperens skabe og skuffer. Alt dit ferieudstyr er i den store garage. Og du har din cykel med på hele rejsen. Udenfor under markisen tænder I grillen, spiser og nyder både ro og udsigt.

I autocamperen skal I ikke ankomme eller afrejse på aftalte tidspunkter som på hoteller. Til gengæld skal I selv holde camperen ren, og roomservice er, hvad I serverer for hinanden under rejsen. I har det hele lige ved hånden.


 

3. Børn elsker autocampere

Er I en børnefamilie, så er en autocamper et sikkert hit. Børn elsker at være på både kortere ture og længere rejser i en camper. Som bedsteforældre kan I skabe uforglemmelige stunder, når I tager børnebørn med på dags- og weekendture.

Autocamperen er overskuelig for børn. Den er rummelig og åbner nye, sjove måder at hygge, lege og opleve på. Der er god plads til børnenes legetøj, løbehjul og cykler. 

Som børnefamilie vil det være oplagt at købe en større autocamper - typisk med alkove - den faste sovekabine over førerhuset. Overnatter I på campingpladser, er der legepladser og nye legekammerater at gå i lag med. 

Fricamper I på stranden eller i skoven, har I hele tiden jeres magelige feriebolig på hjul i nærheden. Glem telte, luftmadrasser og campinghytter.

I får maksimal hygge og nærvær som familie på farten i en camper

I får maksimal hygge og nærvær som familie på farten i en camper


 

I kan holde i skøn natur og få oplevelser fra 1. parket.

I kan holde i skøn natur og få oplevelser fra 1. parket.

4. Udeliv og aktiv ferie

Elsker du og dine at færdes i naturen, så bringer autocamperen jer derud, og da I har toilet, bad, køkken, senge, vand og strøm med, er I selvforsynende. I får mere tid til at udforske jeres yndlingssteder og tage vandre- eller cykelture i de omkringliggende landskaber.

Det er luksus på den aktive måde, for når du holder midt i den skønne natur, kalder det på oplevelse, opdagelse og fysisk aktivitet. Udeliv giver god energi, og i camperen kan du let komme til et nyt sted.

Hvis I søger fred og ro, så er der i Europa masser er muligheder for alternative overnatningsmuligheder, når man kører i autocamper. I Sverige og Norge kan I campere, næsten hvor I vil.


 

5. Fricamping i naturen

I en autocamper har du mange muligheder for at overnatte gratis eller til en yderst beskeden pris. Fricamping i naturen er en sport for mange, men hvor finder man lige den rigtige plet at parkere?

Brug app'en Park4Night til at finde de bedste steder at overnatte. Meld dig ind i Facebook-grupper for autocampere og spørg de erfarne om deres anbefalinger.

I Europa findes over 10.000 parkerings- og holdepladser forbeholdt autocampere. Disse camperpladser ligger typisk i byers udkant, ved lystbådehavne, langs floder og søer, nær attraktioner. Ofte kan man tanke vand, tømme spildevand og toilet samt tilslutte el. Priserne svinger mellem 0-200 kr. pr. nat. Søg efter "Stellplätze" "Wohnmobilstellplätze" i Tyskland/Østrig samt "Aire de Camping Cars" i Frankrig.

Flot udsigt at vågne til. Skal vi så ikke overnatte her?

Flot udsigt at vågne til. Skal vi så ikke overnatte her?


 

Fredfyldt ferie hos sydtysk vinbonde. Overnat gratis, smag på de skønne dråber og nyd områdets natur.

Fredfyldt ferie hos sydtysk vinbonde. Overnat gratis, smag på de skønne dråber og nyd områdets natur.

6. Overnat gratis på vingårde

Du finder mange alternative muligheder for at overnatte, når du kører i Sydtyskland og Østrig i autocamper. Besøger du vingårde eller destillerier, så tilbyder mange af disse gratis overnatning og tilslutning af strøm - i  forventning om, at man deltager i vinsmagning, køber nogle flasker fra butikken eller spiser i restauranten. Tjek bogen Winzer Atlas der giver adgang til gratis overnatning på 200 vingårde i 16 vinområder.

I Danmark kan du med køb af bogen Pintrip få mulighed for at overnatte gratis på 300 idylliske steder. Tilsvarende findes der golfbaner, der tilbyder det samme mod forventning om, at man spiller en runde golf og betaler greenfee. 

I Tyskland kan du med køb af bogen Landvergnügen inkl. vignette få gratis overnatning flere end 1.100 steder med tilhørende skønne oplevelser på landet.


 

7. Hold en sikker ferie

Under Corona-pandemien har vi holdt afstand. Netop dét kan du i en autocamper, da du en stor del af tiden enten vil befinde dig udendørs eller være i camperen og kan holde god afstand til andre rejsende.

På den måde behøver I ikke færdes på travle hoteller og overfyldte restauranter. Du har altid eget soveværelse, bad, toilet og køkken med dig.

De fleste planlægger deres ferie ud fra et rejsemål. Sådan er det ikke med en autocamper. Du har frihed til at ændre planer undervejs, og skulle der komme restriktioner ét sted, kører I bare hen til et andet. Det er da sikker ferie!

Rigtig god fornøjelse!

I eget hjem på hjul kan I rejse sikkert

I eget hjem på hjul kan I rejse sikkert